GODT SAGT


Han tier i sin kjærlighet

Publisert 01.05.2020 kl. 00:00

Herren din Gud er i din midte, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop. (Sefanja 3.17 NB)

 

Tenk at Himmelens og Jordens skaper jubler høylytt over deg! At Han er en nær og aktiv deltager i ditt liv. Han er din helt som hjelper og frelser når du trenger det. Din blotte eksistens gjør Ham så entusiastisk at jubler og gleder seg. Ja, du får Han som bor i det høye og hellige til å heve stemmen og rope av fryd!

 

Nyttårsløfter

Publisert 01.02.2017 kl. 21:00

- Av: Anne Lise N.Theisen -

Nyttårsløfter. Disse svulstige proklamasjonene man lirer ut av seg i festrus og kanskje annen rus til akkompagnement av nyttårsraketter, gode ønsker og noen «Skål!» av det dypere slaget. Som om å bytte ut årstallet som har vært på kalenderen i 365 dager har en iboende forvandlende kraft. Ordene er store, håpene mange og forbeholdene få.

 

Si til Johannes

Publisert 09.06.2016 kl. 10:47

Av:  Anne Lise N.Theisen

Dryppingen var det verste. Resten kunne han tåle. Den skarpe klangen fra lenkene, sårene som ikke grodde, rottene. Mat var han ikke kresen på, heller ikke klær. Selv skrikene var det mulig å glemme en stund. Men lyden av dråpene skar tiden til endeløse øyeblikk: "Fanget, fanget, fanget." 

Tankene drev som dyr på flukt fra flammer.

Var det verdt det? Foreldrene som hadde vært så glade og stolte da de etter år med savn og skam endelig hadde fått en sønn. Den sørgmodige forståelsen i øynene deres da de skjønte de aldri ville bli besteforeldre. Hadde han tatt feil? 

 

Helt til Faraos hus

Publisert 25.05.2016 kl. 09:40

Av:  Anne Lise N.Theisen

«Dere ville drepe meg!» skrek Josef. Men det kom ingen lyd og leppene bevegde seg ikke. Han hadde tryglet dem, savnet dem, bebreidet og hatet dem. Noen ganger hadde han slått og pisket dem før de ble solgt og sendt i lenker gjennom ørkenen. I mørke stunder hadde han kastet dem i fengsel eller henrettet dem. Før han klarte å glemme.

 

Verdens største Konsern

Publisert 13.09.2014 kl. 23:33

Guds rike er som et sennepsfrø. Det ser lite ut, men sennepsfrøet blir til det største av alle tre. 

Å være en del av Guds rike er å være med på det viktigste av alt her i livet. En dag skal Guds rike bli synlig og alle skal se det. Jesus inviterer oss til å bli med i dette riket, sier Helge Standal i en radioandakt.

En prest som heter Jeffrey Cotter kom en gang stresset og sliten inn på et fly, der han ble sittende ved siden av en velkledd forretningsmann. I flott dress og med økonomimagasiner på fanget. Presten var trøtt, og håpet at han kunne slippe å prate, men forretningsmannen begynte å snakke om jobben sin. Han var i skjønnhetsbransjen og boblet nesten over av stolthet over jobben og firmaet.

 
 

-