Ukemail 2018-21

Flott 17.mai på Liland!

Det var litt av en flokk som stilte under Barnehagen sin fane dette året og jeg tror vi hadde den største flokken i hele toget. Dette viser at foreldrene synes at det vi gjør på 17.mai er bra og toget vårt i rødt hvitt og blått med hjul på, er en sikker vinner år etter år. Det er en del arbeid med dette toget, men det er også en meget god reklame for både barnehage og menighet.

Jeg fikk gleden av å ha talen på Liland dette året og takker for forbønn. Det er nok mer krevende å snakke om den kristne kulturarven nå enn for 15-20 år siden, men jeg tror jeg på en god måte fikk sagt viktige ting til den store forsamlingen som var samlet på Liland dette året. Det er spesielt interessant når folk som ikke har et avklaret kristent ståsted, melder tilbake at de fikk mye å tenke på. Det er nok mange i samfunnet som skulle ønske at vi som kristne var mer frimodige med fortelle hva vi står for og hva vi tror på.

 

Ukemail 17 mai og pinse.

Som dere vet så har deler av menigheten i Sion vært på Israelstur og derfor har det ikke vært sendt ut ukemail de siste ukene. Så godt som hele lederskapet har vært på tur og sist søndag var alle i lederskapet opptatt på ulike hold. Derfor blir det ikke referat fra sist søndag i denne mailen.

Turen til Israel var en opplevelse for alle som var med. Vi ankom Tiberias ved Genesaretssjøen tidlig på morgenen fredag 27.apr etter en lang reise utover natten. Herlig å våkne til greit vær etter at Israel døgnet før hadde opplevd et meget kraftig uvær som tok livet av 10 unge rekrutter da bussen de satt i ble tatt av vannmassene som strømmet nedover i ørkenen.

Ja vi fikk noen herlige dager sammen og takket være guiden vår Joen Linquist, fikk vi en tur vi kommer til å huske for livet. Han var svenskfødt og svensktalende jøde og hadde både en historisk innsikt og en bibelsk basis som sammen gjorde det til en fornøyelse å høre ham på de mange stedene vi besøkte.

Jeg nevner båttur på Genesaretssjøen, tur til Golanhøydene, besøk i utgravningene i Kapernaum, Nasaret, Karmel, Jerusalem med Oljeberget, Getsemane, nattverdssalen, Betesda, Gravhagen med Golgata, gamlebyen, Jeriko, dåp i Jordan, festningen Masada, bading i Dødehavet, treplanting i ørkenen og mye mye mer. På hver plass vi var leste Jens Ottar og Per Einar eller en annen reisefølget fra skriften.

De siste dagene var vi i Natanya ved Middelhavet og her var det anledning til strandliv, besøk i Hillsong Telaviv og besøk i byen og markedene. Det var godt med denne avslutningen av turen og for meg og Tone så fikk vi fri med hele oss og kjenner at vi hadde godt av å få denne avkoblingen etter en meget krevende opptakt til turen med to dødsfall og en krevende Israelsboikott sak i bystyret. Takk til alle som husket på oss både før og under turen.

 

 

 

Ukemail 2018-17-18

Sions nye visjon: Vi ønsker å gjøre Jesus synlig slik at mennesker kommer nærmere Ham.

Som flere er kjent med vedtok Sion en visjon for menigheten etter årsmøte som ble avholdt 15.april. Sist søndag talte Trygve over visjonen som er gjengitt i overskriften. En visjon er noe som vi strekker oss mot uten at det skal være uoppnåelig og vi kan ved å gå til visjonen finne ut om vi er på rett veg med det vi engasjerer oss i.

 

Ukemail 2018-16

Dreamcenter på Sion.

Sist søndag var en søndag fylt med både formiddagsmøte og Årsmøte etterpå. Dreamcenter og Trond Taule var sammen med oss på møtet og vi fikk høre mange fortellinger om hva Gud gjør i livet til tidligere rusavhengige som i tur og orden avla sine livsfortellinger. Disse fortellinger gjør inntrykk og det blir ganske tydelig at Jesus er en svært viktig faktor når det gjelder å komme ut av rus. Herlig sang og herlige og ærlige vidnesbyrd rett fra levd liv.

 

Ukemail 2018-15

Dette er bare begynnelsen!

Så er vi i gang med siste økt frem mot sommeren. Vibeke ledet og vi fikk nok et møte med mye åpenbaring og et sterkt stille Gudsnærvær. Delaktigheten fra menigheten er lett å kjenne og det er godt å lede og godt å stå i lovsang og tjeneste.

Kennet Moe fra Østfoldkirken var med oss denne søndagen. Han er 30 år, familiemann og er sammen med sin kone, ungdomspastorer i Østfoldkirken der hans svigerforeldre er pastorpar. Kennet arbeider som elektriker og har sitt engasjement i Østfoldkirken på frivillig basis.

 

Ukemail 2018-14

Påskemorgen på Sion

Så er påsken over og de som var der fikk med seg en påskefrokost og et delemøte med mye åpenbaring og Gudsnærvær. Det var dekket til frokost på Sion på påskemorgen og folk hadde med seg maten som ble samlet til et svært rikholdig koldtbord. Anne Lise T ønsket velkommen og folket koste seg rundt bordene og det var flott å se såpass mange finne vegen til Sion denne påskemorgenen.