Ukemail 2017-39

Kan du anbefale andre å bli en kristen?

Møteleder Anne Lise Theisen tok oss innledningsvis med inn i fortellingen om den blinde gutten som ble ført til Jesus. De som bragte ham til Jesus mente at gutten eller hans foreldre måtte ha syndet siden han var blind. Jesus la seg ikke på denne linje. Han fordelte ikke skyld, men ville åpenbare sin herlighet for både gutten og foreldrene. La oss være viselige så vi ikke legger skyld på mennesker som sliter med sin helsetilstand. Her kan være grunner for dette som vi ikke har noen som helst peiling på.

 

 

 

Ukemail 2017-38

Den Gud som ser.

Ja, vi fikk et møte på Sion som så til de grader var fylt med innslag som viste at Gud ser oss og koordinerer det vi får være med på. Møteleder Anne Lise Theisen tok oss innledningsvis med til historien om Hagar som møter Gud i ødemarken og gir Gud navnet: «Du er den Gud som ser.» Anne Lise satte denne fortellingen inn i en gjenkjennbar kontekst og vi satt med en sterk opplevelse av at Gud ser oss, noe vi skal få tenke positivt og godt omkring.

Lovsangen fulgte opp med «God will make a way», og vi opplevde sterkt Guds nærvær selv under enkel lovsang og stille og nær lovprisning.

Halvard Hasseløy var med oss denne søndagen og fikk innledningsvis med oss en informasjonsfilm som viser det store arbeidet som SOS-Ukraina nå er blitt. Her nevnes 30 matstasjoner der over 4000 barn spiser et varmt måltid hver dag. 5 gatebarnsenter for misbrukte barn. Dag senter for 250 fattige familier. 2500 tonn matpakker pr år. 10 rehabiliteringssentre, sommerleir for over 4000 barn, foruten møtekampanjer, etablering av nye menigheter og bygging av kirker. Hver måned går 3 trailere fra Norge og denne måneden går det tre trailere med over 3000 sekker og mange gjenstander fra Bergensregionen i løpet av uken som kommer. Flott levert på Sandsli sist torsdag.

 

 

 

Ukemail 2017-37

Sist søndag hadde vi høstens første «fem over 5» samling og denne gangen var det Sølvi og Trygve som styrte på, som det ble opplyst om forrige søndag. Trygve innledet med å synge sangen: «Kjære Gud når eg ber». Gud ser oss i hele vårt virke og det er viktig at våre tanker får kvile inni mellom alt vi er engasjert i.

Eldste datter i vår syriske familie var med oss i lovsangen denne søndagen og Per Einar hadde en god hånd om trommene. Selv med fravær i lovsangsgruppen får vi til å sette sammen team og dette blir godt mottatt i menigheten.

 

 

Ukemail 2017-36

Den første og den siste Adam og betydningen for oss

Møteleder Trygve hadde en god del informasjon for seg denne søndagen. Vi nærmer oss SoS-Ukraina og det er nå viktig at vi får ut informasjon slik at traileren kan fylles torsdag 14.sep ved Sandsli videregående mellom kl 1430 og 1800. Dette er en god tradisjon og denne gangen har vi gleden av å kunne møte Halvard Hasseløy i møte hos oss den påfølgende søndagen.

 

Ukemail 2017-35

Boliviafokus og inspirasjon til videre innsats også på hjemmebanen!

Denne søndagen hadde Sion besøk av både May Kristin, hennes datter Elisabeth og Kari Haugsvær. Vi startet møtet med lovsang før de tilreisende fikk ordet på det som ble et innholdsrikt søndagsmøte.

Først takket Elisabeth menigheten for støtten gjennom alle disse årene. Hun fyller snart 16 år og flytter til Norge for å ta videregående skole. Hun skal bo hos May Kristins foreldre og er åpen for hva Gud har for henne disse viktige årene.

 

Ukemail 2017-34

Bønn-Mer enn et munnhell.

Det er godt å se folket vende tilbake til Sion etter en regnfull sommer og søndagens møte hadde et variert innhold med mye lovsang, nattverd og informasjon om høstens satsninger.

 
 
Pastor Trygve Birkeland
Pastor Trygve Birkeland