Ukemail 2019-38

Fremdeles store behov i Ukraina.

Torsdag i forrige uke parkerte traileren fra SOS-Ukraina ved Sandsli videregående skole og en jevn strøm av biler ankom mellom kl 1500 og 1800. Folk fra Sion var til stede og inviterte til møte og vi hadde omtrent alle årstider i løpet av disse 3 timene.

Søndag var Halvard Hasseløy med oss på Sion og vi fikk høre om et arbeid som pågår i et land som er preget av krig og mye sosial nød. Her drives både matutdeling, barnehjem, sommerleirer og rusomsorg og evangeliet forkynnes og mange velger å ta i mot Jesus som sin frelser.

Halvard takket oss for samarbeid i mellom 20 og 25 år og sier at Open Heart er totalt avhengig av at det kommer inn ca 700.000,- i måneden for at arbeidet skal kunne drives slik det nå gjør.

Krigen gjør det krevende for befolkningen og mange barn er traumatisert etter å ha opplevd ting som verken barn eller voksne skal oppleve. Open Heart går like inn i krigssonene og gjør her en uvurderlig innsats for å gjøre livet litt mindre vanskelig for lokalbefolkningen.

 

Ukemail 2019-37

Bli evangeliet!

Vi hadde et innholdsrikt møte sist søndag med besøk av både Steinar Lofnes og Ruth Seekamatte og hennes tre barn, Joel, Annabella og Ariella.

Ruth og barna fikk slippe til tidlig i møtet og Ruth fortalte kort fra deres store arbeid i Uganda. Skole for over 320 elever er hovedarbeidet og et geiteprosjekt som skal skaffe inntekter, er nå under etablering. De takker for støtten og forbønn.

Barna i alderen 7-12 år danset til to sanger, ikledt afrikanske fargerike drakter. Ruth og barna fikk deretter tur til Fløyen og å komme hjem på besøk til Sølvi og Terje på Ask.

 

Ukemail 2019-36

Besøk fra Evangeliesenterets kontaktkafe i Bergen.

Sist søndag hadde Sion besøk av Rolf Helge Ødegård og team. De arbeider ved Evangeliesenterets kontaktkafe som driver sin virksomhet utfra Betel i Lille Øvregate. Teamet ledet også i lovsang denne søndagen og det ble friske toner akkompagnert av både gitar og bass.

Alle i teamet, som bestod av 2 ektepar, hadde ordet og fortalte fra virksomheten som nå har pågått i nøyaktig et år. Virksomheten er fokusert rundt tirsdager og torsdager der kafeen er åpen på dagtid. På morgenene lages det matposer før de ansatte og frivillige tar på seg sine grønne vester og oppsøker miljøene rundt Korskirkeallmenning for å invitere til måltid i Betels lokaler.

Maten er ypperlig og lages av mat fra matsentralen i Bergen og forberedes av egen ansatt kokk. Maten serveres på vanlige fat med bestikk og rammene rundt måltidene er gode. Her blir det gode samtaler og for noen blir disse samtalene starten på et nytt liv og vegen ut av rus.

 

 

Ukemail 2019-35

Tilgivelse.

Møteleder Vibeke fokuserte innledningsvis på at nå er det høst og mye av vår oppmerksomhet er rettet inn mot å komme inn i gode rutiner etter ferietid. Det er da viktig at Gud også får sin plass i vår hektiske hverdag og at vi velger den gode del slik det var sagt til Maria. Dette betyr ikke nødvendigvis at vi avsetter timer i bønn, men at det blir naturlig å bruke mellomrom vi har i livet, til å komme frem for Gud og lytte til hans signaler.

 

 

Ukemail 2019-34

Å Gjøre Jesus synlig!

Da er vi i gang med høstsemesteret på Sion og det var kjekt å se folket igjen selv om flere har deltatt på sommerens delemøter. Møteleder Per Einar tok oss med gjennom informasjon og nattverd og lovsangsteamet gav gass selv om det ennå ikke har vært noen øvinger.

 

 

 

Oppstartmail høsten 2019

Vel overstått sommerferie til dere alle!

Sommeren er på ingen måter over, men det nærmer seg tiden for oppstart av menighetens virke høsten 2019. Det har vært delemøter hele sommeren og det er viktig at noen menigheter velger å holde åpent på en tid av året der mange opplever at det er vanskelig å finne et fellesskap å komme til.

Sist søndag hadde vi det siste delemøtet denne sommeren og det er inspirerende å høre de mange innlegg som kommer. Her får vi dyp innsikt i evangeliets hemmeligheter, høre hva Gud gjør i dag og kjenne gleden av å tilhøre Guds store familie.

Søndag kveld var jeg invitert til Nestun bedehus som også har hatt sommermøter hele sommeren. Jeg sang og talte, men her var også plass til flere vidnesbyrd.